túracipő

Milyen a jó túracipő?

Webáruház

A minőségi változatra a megbízhatóság, a strapabíróság és a kényelem jellemző, így tökéletes választásnak bizonyulhat nehéz terepekre. A túracipő védelmet biztosít az időjárási viszonyokkal, illetve a sérülésekkel szemben. A megfelelő méret kiválasztására nagy hangsúlyt kell fektetni. Érdemes legalább 1-1,5 cm-t ráhagyni, hogy ne legyen szoros. Ez főleg akkor lesz mérvadó, ha a téli hónapokra tervezi a kirándulást, hiszen nyugodtan fel fog tudni húzni melegebb és vastagabb zoknit.

A lábai nem fognak fázni, ezáltal komfortosan fogja magát érezni. Ha olyan helyre készül, ahol sokat esik az eső, akkor a membrános túracipő egyike lesz a jó döntés. Meg kell említeni, hogy miközben taszítja a vizet, nagyszerűen szellőzik. Az orr része meg van erősítve, így biztonságot garantál. A talpa csúszásmentes gumiból készül, aminek köszönhetően minden felületen jól megtapad. A túracipő az online áruházakban megtalálható alacsony, magas és félmagas szárral. Mindegyik variáció nagyon előnyös, így bármelyik mellett is dönt, nem fogja csalódás érni.

A cipő talpbetét fontos szerepet tölt be

Sokféle variációban van jelen az üzletekben, így mindenki kedvére válogathat. Rengeteg előnyös tulajdonsággal bír a cipő talpbetét. Az ortopéd kialakítású termék az ízületeket tehermentesíti és javítja a tartást, ebből kifolyólag megakadályozza a láb- és a gerincfájdalmak kialakulását. Könnyen illeszkedik, így egyáltalán nem lesz zavaró tényező. Az anyagát tekintve légáteresztő, ezáltal a kellemetlen izzadás és a lábszag nem fog jelentkezni. A tisztítása rendkívül egyszerű, hiszen elegendő egy nedves kendővel áttörölni.

Az egyedi kialakítású cipő talpbetét súlya könnyű, ráadásul még hajlékony is. Nagyszerűen korrigálja a statikai elváltozásokat. A lépések következtében kialakuló rezgéseket hatékonyan nyeli el, így megakadályozza a különböző panaszok kialakulását. Pihenteti a fáradt, elnehezült lábakat, így egész nap folyamán gond nélkül használható. A cipő talpbetét a szükséges vizsgálatokat követően készül el. Ilyenkor alaposan megvizsgálják a lábak állapotát, hogy megbizonyosodjanak az aktuális panaszokról.