hálózati kábel

Hálózati kábel hatása a hangminőségre

Webáruház

A kábelek hatása a fizika szempontjából sosem volt kérdés. Éppen ezért elmondhatjuk, hogy a tökéletes hangélmény elérése is nagyban függ a hálózati kábel minőségétől, ha tehát a hálózati tápellátásra kellő gondot fordítunk, az audio-rendszerünk csodákra lesz képes. A kábelek gyártása egy speciális feladat.

A mechanikai és kémiai tulajdonságok különbözősége alapján számos hatás megállapítható, hogyan befolyásolja a hálózati kábel a berendezés hangminőségét. A belső tápegységen keresztül hamis jelek hatolhatnak be az audio-jel útjába, és ronthatják a hangminőséget, ezért a hálózati kábel nagyon hatékony zajszűrőként kell működjön.

Fontos megjegyezni, hogy könnyű elrontani a tökéletes hanghatást azzal a bakival, ha az elektronikát egymásra helyezzük. Ez ugyanis bármilyen jó minőségű transzformátor használata esetén extra hangzás-csökkenést okozhat, a transzformátorok mágneses mező kibocsátása miatt. A jól árnyékolt kábelek használata kiküszöböli a nagy frekvenciás zajok behatolását.

Hol és mire használható a tápkábel?

A kábelek világában a rendkívül széles választék nem könnyíti meg a dolgát, még a műszaki cikkek területén otthonosan mozgók személyeknek sem. Nem elég a csatlakozási pontokat ránézésre megfigyelni, hiszen a webáruházak széles kínálatában könnyen el lehet veszíteni a fonalat. Az audio kábelek a hang továbbítására alkalmasak.

A végződésük szerint Jack, RCA és optikai kábeleket különböztetünk meg. Az optikai kábelek elég korlátozott kompatibilitással rendelkeznek, ennek ellenére kiváló minőséget biztosítanak, ugyanis a hang digitális formában való továbbítására is alkalmasak. A tápkábel PC, televízió, telefon, laptop, monitor és okosóra esetében is használható.

A minőségi szintet a tápkábel anyaga és a technológiája határozza meg, és ennek fényében változik az ára is. A vezetőanyag tisztasága és a réz/ezüst szerkezete mellett, a felülete is jelentős torzítás csökkentést is eredményezhet. A tápkábel szigetelés minősége szintén jelentős hatást gyakorolhat a hangminőség és az ár alakulására.