Kedvenc karácsonyi vers gyerekeknek

Szolgáltatás

A gyermekek gondolkodása nagymértékben eltér a felnőttek realista elképzeléseitől. Ezért nem a legjobb karácsonyi vers gyerekeknek az, amelyik elvont érzéseket próbál körülírni. A kicsik gondolkodása nagyon konkrét, képszerű, ugyanakkor hisznek a varázslatos dolgok létezésében.

karacsonyi versEnnek megfelelően, a karácsonyi vers inkább cselekvéssel és számukra ismert jelenetekkel legyen tele, mint számukra érthetetlen és homályos fogalmakkal. Nagyon kedvelik a kedves kis történeteket magukba foglaló téli és karácsonyi verses meséket is.

„A hóemberek karácsonya” nagy kedvenc, mivel már a címe is a két szeretett dolgot foglal magába. Gazdag Erzsi, Kányádi Sándor, Weröes Sándor, Fésűs Éva és még sokan mások olyan fülbemászó, szívet melengető és gyermekkort idéző versek költői, amit nem felejt el egyhamar az ember, ha egyszer megtanulta. Olvassa szeretettel a költeményeiket és akkor biztosan megtalálja a kedvencét közöttük. A legtöbb karácsonyi vers gyerekeknek szól ugyan, de Ön is megtalálhatja bennük az elmúlt gyerekkorát.