Víztisztító a csövek védelmére

Szolgáltatás

A „tiszta vizet a pohárba” mondás ma már teljesen más értelmet nyert. Ugyanis önmagában kevés helyen lehet igazán tiszta vízre lelni. Az otthonokban felszerelt víztisztító berendezés feladata az, hogy kiszűrje a csapvízben vagy kútvízben található szennyeződéseket és baktériumokat.

Attól függően, hogy honnan szerzi be a család a vizet és az milyen minőségű, más-más készülék szükséges a tisztításhoz. Ha enyhén szennyezett vízről van szó, akkor talán elég a csapra szerelhető modell, ami csak az ivóvizet tisztítja. Ha ennél súlyosabb a helyzet, akkor érdemes egy olyat beszereltetni, amelyik a főcsövön közlekedő vizet kezeli.

Így már a házba beérkezve tisztább és használhatóbb lesz. Ez nemcsak a fogyasztóknak hasznos, hanem a csövekben sem okoz kárt. A szennyeződések ugyanis lerakódhatnak a belső hálózat csövein, amit egy asztali víztisztító nem tud megakadályozni. Ez hatalmas károkat okozhat, aminek az anyagi vonzata sem alacsony, ha ki kell cseréltetni vagy pucoltatni a csőrendszert és a fűtőtesteket.