Magnolia soulangeana, a díszkert éke

Szolgáltatás

Egy olyan telek, amelyet egy díszkert vagy virágoskert ékesít, sokkal jobb és kellemesebb életet biztosíthat az ember számára, aki már pusztán a növények jelenlétének köszönhetően jobb kedvre derülhet. Napjainkban a tavaszi dísznövények között az egyik legkiemelkedőbb fajta a magnolia soulangeana, amely bárki tetszését elnyeri.

Ez a különleges és káprázatos fafajta rózsaszínben pompázó virágokkal van tele, amelyeknek az elnyílása után jelennek meg a levelek. Ez a faj hibrid, azaz két másik típus, a kínai liliomfa, valamint a Jülan-liliomfa kereszteződéseként jött létre.

A magnolia soulangeana több, akár 6 méterre is megnőhet, a lombozata pedig sűrűn elágazó. A virágai a tulipánra emlékeztethetik az embert, éppen ezért sok esetben össze is tévesztik azt a tulipánfával. Az elsődlegesen megjelenő bimbók élénk rózsaszínűek, amelyek aztán később, kinyílva, világosabb árnyalatban pompáznak.

A termésként említett mag ugyan csíraképes, viszont annak az elültetésével nem érhető el ugyanaz a siker, mint a hibrid cserjék esetében.