A vitaminokban gazdag hajnövesztő szerek hatása

Szolgáltatás

Rengeteg reklámot láthatunk arról, hogy egy-egy sampon mennyire ragyogóvá, selymessé és dússá teszi a hajat. Arról viszont kevés szó esik, hogy mit tartalmaz és mit nem az illető termék. Tulajdonképpen tartalmaznia kellene mindazt a tápanyagot, amire a hajnak szüksége van, ahhoz hogy egészséges maradjon. A hajhullás ellen vitaminok szükségesek, mégpedig nem is kevés.

Az A-vitamin a haj épségének megőrzésében játszik fontos szerepet, míg a B-vitamin a megfelelő működés fenntartásáért felelős. Az E-vitamin főleg a haj regenerációjában segít, míg a H-vitamin a haj növekedését biztosítja. Ezek mellett mindenképpen szükség van még szilíciumra, aminek a hiányában a haj töredezetté válik. A cink és a folsav is a növekedéshez járulnak hozzá. A vas pedig a haj hullását akadályozza meg. Ezek azok a vitaminok, amelyek felelősek hajunk épségéért. A hajhullás ellen vitaminok bevihetők a szervezetbe, nemcsak különféle kivonatokból előállított készítményekkel, hanem az élelmiszerekkel is.

Sőt, az utóbbi módszer bizonyíthatóan egészségesebb, de a megfelelő mennyiség beviteléhez rengeteg élelmiszert kellene elfogyasztanunk. Ezért, ha gyorsabban akarunk eredményt elérni a hajnövesztő szerek igénybevétele megkerülhetetlen. Ugyanis vannak olyan hajnövesztő szerek és készítmények, amelyek kellő mennyiségben tartalmazzák a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat. Így nem kell naponta elfogyasztanunk 2-3 kg sárgarépát, húst, kagylót, tojást, barackot, tejterméket és még sorolhatnánk, hogy mi mindent, hanem elegendő a hajnövesztő szerek közül olyant beszerezni, ami tartalmazza az összes szükséges tápanyagot a haj számára.

Ezt rendszeresen kell szedni és az eredmény szemmel láthatóan hamarosan jelentkezik, mivel a hajnövesztő szerek 2-3 hét után már kezdik kifejteni hatásukat. Természetesen nem sak belülről, hanem kívülről is lehet és kell a hajat táplálni. Számos olyan lehetőség van, aminek a segítségével visszanyerhetjük és megőrizhetjük hajkoronánk épségét és szépségét. A népi gyógyászatban a ricinusolaj volt a legelterjedtebb a hajnövesztő szerek közül.