fatüzelésű kandalló kémény

Fatüzelésű kandalló kémény saválló csővel

Webáruház

A megemelkedett gázárak miatt nagyon sok család ezt a berendezést választja az otthona melegen tartásának céljából. A fatüzelésű kandalló kémény kizárólag az előírásoknak megfelelően építhető ki. A biztonság fokozása és a fűtés hatékonysága érdekében, gyakran béléssel látják el. Ebben az esetben a füst kifelé haladva fokozatosan lehűl, a páratartalma vízcseppekké kondenzálódik, aztán kicsapódik.

Érdemes tudni, hogy a víz a füstgázban fellelhető CO2 miatt szénsavat, a kéndioxiddal pedig kénsavat alkot, ami erősen mar. A fatüzelésű kandalló kémény falai ezért hamarabb tönkremehetnek. Ezt a probléma saválló csővel történő béleléssel orvosolható. Az érvényben lévő szabályok szerint, az új fűtőkészülék téglaépítménybe nem köthető. A béléscső kiválasztásakor győződjön meg arról, hogy saválló vagy csak egyszerű rozsdamentes acélból készült a kiszemelt termék. A fatüzelésű kandalló kémény csak saválló csővel erősíthető meg, hiszen a másik alternatívát a füstgáz hamar tönkreteheti. Ezt a kiegészítőt bármelyik szaküzletből könnyedén beszerezheti.

A kályhák kandallók egyaránt közkedveltek/

A fűtőtestek sokaságával találkozhatnak a vásárlók az internetes boltok oldalain. A kályhák kandallók közös jellemzője természetesen az, hogy mindkét eszköz hatékonyan fűti fel a lakást. A vízteres típusok nagyon népszerűek, hiszen ezeknél a változatoknál alacsony a beépítési költség és a teljesítményük kiemelkedő. Remekül ötvözik a modern és a hagyományos fűtési technikát. A vízteres fűtőeszközök tűztere felett vagy körül egy víztartály kap helyet. A tartályban lévő folyadékot a tűz felmelegíti, ami a csőhálózaton keresztül a lakás minden helyiségébe eljut és melegíti a légteret.

A kályhák kandallók ebben a formában gazdaságos és egyszerű fűtést tesznek lehetővé. Hőálló üvegajtóval ellátva káprázatos látványt adnak, ezzel együtt harmonikus hangulatot teremtenek az adott térben. Úgy működnek, mint egy kazán, hiszen a teljesítményük egy részét a víz felmelegítésére fordítják. Megfelelő kiépítéssel a fürdéshez szükséges meleg víz is előállítható a segítségükkel. A kályhák kandallók ezen változatai környezetbarátnak nevezhetőek.