A világ újra felfedezi a természet értékeit

Egyéb

Világunk az elmúlt évtizedekben az iparosodás következtében eléggé elkanyarodott a természetességtől, mindenki az olcsó, mesterséges anyagokból, ipari módszerrel előállított tömegtermékeket gyártotta, vásárolta és használta.
Szerencsére, az elmúlt pár évben, ez a tendencia megszűnni látszik és az olyan termékek, mint a kézzel, vagy kistermelésben készített natúr szappan, vagy egyéb kézi készítésű és sokszor természetes anyagok felhasználásával készített termékek újra előtérbe kerülnek.
Ennek oka egyrészt, hogy az emberek végre kezdik elhinni, hogy a nem természetes anyagok rendkívül károsak az egészségre és a környezetszennyezés valóban fontos problémája az emberiségnek. 
Egy másik oka, hogy például a natúr szappan egyre keresettebb, hogy az emberek vágynak a szépre és a jóra, szeretik az egyedit és értékelik, ha valami valóban odafigyeléssel, gondoskodással készül.
Az ilyen natúr szappan szerű termékek tehát újra virágkorukat élhetik és remélhetőleg ez nem csak az iparosodásban felnőtt generációk idejében marad meg, de sikerül tovább adnunk a következőknek is azt a tudást, amit mi már megtapasztaltunk és azt, hogy ne csak a mennyiségre figyeljünk, de a minőségre és a befektetett munkának értékére is.
Remélem, a natúr szappan kora még évszázadokon keresztül virágozni fog.