fogsor

A fogkorona elkészítésének módja

Szolgáltatás

Abban az esetben, ha a rágócsont letörik, vagy megrongálódik, könnyen előfordulhat, hogy a tömés már nem jelent megfelelő megoldást. Ilyenkor a fogkorona lehet a jó választás a szükséges helyreállításra. Sokféle variációja létezik, ezért nem könnyű közülük választani. A porcelán fogkorona csakis a saját anyagát tartalmazza kívül és belül is.

Az ilyen típusoknak rengeteg előnye létezik: nincs sötét csík, a fém-kerámia ötvözetekkel ellentétben ennél a variációnál nem jelentkezik a korona és a fogak közötti sötét vonal, mivel fémtartalom híján nem alakul ki ilyen elszíneződés. A porcelán típus félig áttetsző, valamint sima, ennek köszönhetően imitálják a természetes fogak színét, alakját, méretét, illetve jellegét. Tökéletesen megfelelnek a mosolyzónába tartozó első hat darab pótlására. A porcelán teljesen biokompatibilis anyag, nem kell tartani az allergiás tünetektől, vagy reakcióktól, nem irritálja az ínyt. Az ilyen fogkorona törékenyebb, mint a kerámia és kevésbé strapabíró is.

Nem célszerű túl vastag porcelánréteget használni, hiszen akkor többet kellene a fogból is lecsiszolni, ami pedig nem javasolt. A rágócsontok sajnos nagyon gyorsan romlanak, főként akkor, ha nem vigyáznak rájuk. A fogsor csináltatás ára nagyban függ a helyzet súlyosságától, amit befolyásolhat rendszeres fogápolás hiánya, ezenkívül az is, hogy félévente megtörténik a kontrollvizsgálat vagy sem. Ha már a fogak menthetetlenek, vagy netán baleset miatt történik az elvesztésük, szükségessé válik az újraépítésük. A fogsor csináltatás ára akármennyi is legyen, megéri, mivel azt az érzetet kelti, mintha csak eredeti rágócsontja lenne.

A modern pótlásokat napjainkban már számtalan trükkel tudják sajátnak álcázni, a viselőjüknek így nem kell amiatt aggódni, hogy bárki észreveszi majd, hogy műfogsort visel. A fogsor csináltatás ára sokféleképpen alakulhat, de végleges összeget már csak a személyes konzultáció, találkozó után tud mondani a szakember, hiszen különféle vizsgálatokra van szükség és számos döntést is meg kell hozni előtte.