Gyerek ülés

Milyen feladata van a gyerekülésnek?

Szolgáltatás

A szülők törődése és szeretete sokféleképpen nyilvánul meg az évek folyamán. A megfelelő gyerekülés kiválasztása az egyik legfontosabb kifejezése annak, hogy a legnagyobb védelmet szeretnénk biztosítani csemeténknek, már a születés pillanatától kezdve.

Miért ennyire lényeges? Akár a nagyobb utazások kapcsán, akár a mindennapi közlekedés során, bizonyos fokú veszélynek vagyunk kitéve. Minél kisebb a gyermek, annál tehetetlenebb egy esetleges baleset vagy ütközés során. Ez egyben azt jelenti, hogy amire még ő nem képes, azt a gyerekülés kell megtegye helyette. Ez mit jelent a gyakorlatban?

A balesetek egyik velejárója, hogy nagyfokú erő irányul az autóban tartózkodó személyekre, ami akár végzetes is lehet. Az ütközési energiák megfelelő levezetése azonban komolyabb sérülések elkerülését is jelentheti. Ennél fogva, a biztonságos gyerekülés ellenőrzött lassítást biztosít, ezen kívül a testhez igazítható, amely stabilitást jelent a kicsinek. Ahhoz azonban, hogy ez megvalósuljon a szülők felelőssége, hogy jól válasszanak gyerekülést.