Az őszi ruházkodás nehézségei: így öltözködj az átmeneti időszakban!

Webáruház

Az ősz egy sokunk által igencsak kedvelt, de számos ember számára szomorkás átmenet a forró nyár és a mostanság nem annyira hideg, mint inkább hűvös tél között. Az őszi időjárás kiszámíthatatlanságát leginkább az ápriliséhoz lehetne hasonlítani; nemcsak a nyári meleg és az őszi-téli hideg váltakozása nehezíti meg mindennapjainkat, hanem az egyre korábbi sötétedés is keresztbe tehet a kiválasztott szettünknek. A sietős hétköznapokban hol átizzadunk, hol vacogunk; néhol még klímáznak, máshol (valamiért) már fűtenek; a levetett rétegeket cipeljük, az otthon felejtett rétegeket hiányoljuk.

Ezt az időszakot megkönnyítendő adunk pár tuti tippet, hogy hogyan oldd meg az átmeneti öltözködést stílusosan és lazán, milyen fazonú és anyagú darabokat vethetsz be az időjáráshoz alkalmazkodva!

  1. A farmerdzseki varázsa

Nadrággal, szoknyával egyaránt viselhető, anyaga véd a hideg széltől; de jól szellőzik, és nem melegít túlságosan. A farmert farmerrel is kombinálhatjuk, vagy kreatívan más anyagokkal is; szerencsénkre sosem veszít lazaságából, örök divatdarab marad. A farmerdzsekihez hasonlóan jól jöhet ilyenkor a kardigán és a blézer, bármilyen alkalomhoz és alkathoz igazítva és váltogatva.

  1. Nem kell búcsút mondanunk a szoknyánknak

A szoknyáinkat sem kell jövő tavaszig a szekrénybe száműznünk. A rövidebb szoknyákat hűvösebb időben egy passzoló harisnyával; a hosszabb szoknyákat pedig akár harisnya nélkül is bátran viselhetjük, vékonyabb anyagú darabjainkat akár alsószoknyával kiegészítve. Gyakran felmerül a kérdés, hogy milyen felsőt vehetünk fel hozzá hűvösödő időjárás esetén: nos, egy elegáns blézer vagy pulcsi ugyanúgy viselhető szoknyával is, mint nadrággal; az övvel ellátott hasszú ballonkabátról ne is beszélve. Tuti tipp: ha egy melegebb napon elindulsz szoknyában, egy összegombolyított harisnyát könnyedén magaddal vihetsz akár kézitáskában is, így a hűvösödő estében bármikor felhúzhatod, nehogy megfázz.

  1. A félvállas felsők világa

A sejtelmesen letisztult, szexi félvállas felsők virágzó korszakában élünk. Ez tipikusan olyan darab, amely bármilyen színben lélegzetelállító, de nyáron sokszor túl melegnek találjuk az ujjas oldalát, télen pedig túl szellősnek az ujjatlan oldalát. Mikor máshol lehetne jobban kihasználni, mint ősszel? Itt az idő, próbáld ki szoknyával, nadrággal, lezser vagy elegáns szettben, sötét vagy világos színben!

  1. Kiegészítő minden mennyiségben

A vékony kabátokhoz, dzsekikhez, őszi pulcsikhoz szuperül passzolnak a különböző színű és mintájú sálak, kendők, kézitáskák; illetve ezerféle ékszer közül választhatunk, amik dekoratívak ebben az időszakban: hosszabb-rövidebb nyakláncok variációja, lógós fülbevalók, gyűrűk különböző színű kövekkel – ezek mind-mind kiválóan kombinálhatók az ősz színeivel és hangulatával.