A jól megválasztott matrac a kulcsa a pihentető éjszakának

Otthon

Rövid távon napi aktivitásunk, hosszú távon egészségünk is múlhat az alvással töltött idő minőségétől. Ahhoz, hogy pihenés közben képes legyen a test regenerálódni és elménk meg tudjon újulni, fontos a jó alátámasztás, amiről a megfelelően kiválasztott ágy, valamint a matrac gondoskodik.

agy-matrac-1A fizikai megújuláson kívül a pihenés gondoskodik a szellemi felfrissülésről is, ezért elengedhetetlen éjszakánként a folyamatos, nyugodt alvás.

Alapelv, hogy az éjfél előtti időszakban alvással töltött idő dupla annyit ér, mint az éjfél utáni időszak. Rohanó világunkban azonban egyre kevesebben feküdnek le aludni éjfél előtt. Ha a legpihentetőbb időszakot nem alvással töltjük, akkor még nagyobb hangsúlyt kell tenni arra, hogy az alvásra maradó időt tényleg maximálisan ki tudja használni a szervezetünk a pihenésre, regenerálódásra. A matrac és az ágy kiválasztása különös odafigyelést igényel és nem érdemes ezen spórolni, mivel döntően befolyásolja az éjszakai komfortérzetet, ezáltal feltöltődésünk kulcsa lehet.