Ginek világa

Sok féle gint készítenek a világon, de mindegyikben közös, hogy semleges ízű alkoholpárlatból készül. Sőt, mindegyiket, ezáltal a bombay gint és gordon gint is, borókabogyóval, illetve annak kivonatával ízesítenek. Mindemellett sok féle gint egyéb fűszerekkel is gazdagítanak, ezáltal még gazdagabb aromával fognak rendelkeznek. A ginek eredet szerint két csoportra oszthatóak, melyek a desztillált és a kevert gin. Az első fajta hagyományos módon készül, ami azt jelenti, hogy a szeszbe beleteszik a fűszereket és a borókabogyót és újra lepárolják, majd pedig tiszta alkoholt, cukor és ízesítőket adagolnak hozzá. A kevert gin készítésekor semleges szeszt aromákkal, illetve kivonatokkal ízesítenek. A bombay gint és gordon gint, csak úgy, mint más társaikat is magában, illetve koktélok készítéséhez is gyakran használnak.